Peru: Nationalpark som ikke begrænser menneskeliv

Nationalparker er historisk blevet portrætteret – og forvaltet – som uberørte, ubefolkede landskaber. Perus Cordillera Azul tilbyder en anden måde.

Cordillera Azul – drives af Center for Conservation, Research and Management of Natural Areas (CIMA). Det er en peruviansk nonprofitorganisation der har til formål at yde en indsats for at skabe en ny model for bevaring, der tager højde for velfærden for lokale fællesskaber som et grundlæggende element i og mål for dets langsigtede succes.

“Vi har skabt en ny form for årvågenhed i vores samfund,” siger Tanchiva,der er en af de oprindelige beboere. Hans team er udstyret med GPS-trackere, videokameraer og droner for at afværge ulovlige skovhuggere, minearbejdere og narkotikasmuglere i territoriet. “Vi er i stand til at bruge disse nye teknologier såvel som vores viden, som vi har lært gennem mange generationer.”

Læs mere her.