De vil brødføde hele verden

Ved at droppe den konventionelle fødevarehjælpsmodel tilbyder et regenerativt landbrugssystem i Uganda en opskrift på succes – og selvhjulpenhed.

“Før så jeg ældre ud, men nu ser jeg meget yngre ud,” siger Nakayiza, en 44-årig fra landsbyen Bulugu i det centrale Uganda. ”Det er fordi, jeg kan brødføde mig selv bedre, jeg kan spise alle slags næringsstoffer. Og jeg dyrker det hele selv.”

Opsvinget i Nakayizas formue begyndte i 2018, da moderen til otte tilmeldte sig på en lokal facilitet kendt som et “epicenter”. Disse aktiviteter blev lanceret af den globale nonprofit The Hunger Project. De tilbyder en række økologiske og landbrugsmæssige tjenester til omkring et dusin nærliggende landsbyer. De har været katalysatoren for at give lokalsamfundene mulighed for at brødføde sig selv – med det formål endelig at sætte en stopper for svøben af ​​verdens sult. 

På Ugandas 12 epicentre, som hver betjener op til 15.000 mennesker, bliver medlemmer af lokalsamfundet undervist i, hvordan man opretter og administrerer kommunale gårde. De lærer regenerativ landbrugspraksis såsom kompostering, interkultur og drypvanding. Disse teknikker har igen været med til at fremme biodiversiteten og forbedre afgrødeudbyttet og jordens frugtbarhed. Epicentre har en holistisk tilgang til at bekæmpe sult: de omfatter normalt en bank, en børnehave, toiletter, rent vand og en lægeklinik

Læs mere her..

En kommentar til “De vil brødføde hele verden”

  1. Dejligt at det er igang med at ændre sig.
    Den rige del af verden har alt forlænge været dominerende over for de så kaldte Ulande. De er ikke ulande.

Der er lukket for kommentarer.