Beton der fanger CO2

Traditionel beton belaster klimaet. Fremtidens udgave kan suge CO2 ud af atmosfæren – og den er her faktisk allerede.

I stedet for at give nedslag i CO2-afgift og tilbyde at fange CO2-udslip og lagre det, kunne man måske se på hvordan virksomheden Partanna hvor de har opfundet cement, der er mindst ligeså holdbart som Portland cement, men som lagrer CO2.

Den klimavenlige beton bruges nu på Barbados hvor det indgår i indsatsen for genopbygning af øen efter orkanen i 2019. Det er basketball-stjernen Rick Fox der har rødder på øen og som besluttede at droppe basketball-kampagnen for at udbrede den bæredygtige beton.

Den nye opfindelse har skabt stor opmærksomhed fra flere aktører alene af den grund cement-industrien er en af verdens største CO2-udledere.

Læs eller lyt mere om den opsigtsvækkende opfindelse.