Kina: Ørken omdannes til kæmpe solcellepark

Ud af de bølgende gule klitter i Kubuqi-ørkenen opstår, hvad der ser ud til at være en oase, der skinner blåt under den nordlige kinesiske himmel. Række efter række af hundredvis af solpaneler dækker denne ellers golde strækning af Indre Mongoliet, omkring 500 km inde i landet fra Beijing. De er omdrejningspunktet i et ren energiprojekt der giver elektricitet nok til 1,1 millioner hjem. Den enorme solpark er blot et lille stykke af præsident Xi Jinpings plan om at levere den største udbredelse af menneskeskabt el-kapacitet nogensinde.

Ved udgangen af ​​dette årti sigter Kina mod at bygge, hvad der svarer til 225 flere af disse massive vedvarende energibaser på tværs af store dele af landets indre. Det er en kampagne, der lover en omvæltning på tværs af energisektoren: at begrænse Kinas efterspørgsel efter fossile brændstoffer, reducere dets afhængighed af energiimport og styre verdens største forurener mod en mulig vej til at nulstille sine drivhusgasemissioner.

Når de er færdige, vil de vedvarende energibaser i alt 455 GW vindmøller og solpaneler. Det er mere ren energiproduktionskapacitet, end der i øjeblikket er tilgængelig i nogen nation uden for Kina, og næsten på størrelse med hele elnettet – inklusive kulværker og atomreaktorer – i Indien, verdens tredjestørste system. “Det er overvældende,” sagde Cosimo Ries, en Shanghai-baseret energianalytiker hos Trivium China. ” Der er intet i historien, du kan benchmarke dette imod .”

Læs mere her.