Nu er det mere trygt for kvinder i Indien at tage bussen

I Indien spirer der initiativer frem, som skal beskytte og sikre kvinder i offentligheden. Mange kvinder er nemlig ikke sikre, når de bevæger sig rundt i landet. Indiske Preety Sonkar har mærket på egen krop, hvordan initiativerne kan skabe tryghed.

Der er flere kvinder på busser i New Delhi nu, end der plejede at være. I 2019 blev “pink tickets” nemlig lanceret i Indien, det er gratis (lyserøde) busbilletter til alle kvinder i Indiens hovedstad, New Delhi.  De lyserøde billetter giver tryghed, fordi de leder til flere kvinder i offentligheden. Det gør de, fordi flere kvinder nu kan arbejde udenfor hjemmet, da de ikke skal have penge til busturen af deres mænd, eller tage pengene fra deres husholdning.

Nu er der flere end én milliard kvinder, der har kørt bus med en lyserød busbillet på de snart fire år, de har eksisteret.

Læs mere her.