Holdning til immigration er mildnet i England

Immigration har været genstand for bitter politisk debat i Storbritannien, og Brexit blev set som en afstemning for at bremse den. Men en social holdningsundersøgelse tegner et mere positivt billede. 

European Social Survey har taget stikprøver af britiske holdninger hvert andet år siden 2001 og har gennemført ansigt-til-ansigt-interviews med omkring 1.150 personer. Dens seneste meningsmåling tyder på, at synspunkter om immigration har gennemgået en “omdrejning”, der er blevet mere gunstige siden Brexit.

For første gang mente et flertal (59%), at immigration var meget positivt for den britiske økonomi, berigede landets kulturliv (58%) og gjorde landet til et bedre sted at bo (56%). I 2002 var tallene henholdsvis 17 %, 33 % og 20 %.

I maj offentliggjorde Office for National Statistics rekordhøje immigrationstal for Storbritannien. Indenrigsminister Suella Braverman har siden forsøgt at gøre det til et valgspørgsmål. Men det kan være forkert, mener Nationalt Center for Socialforskning, som forestod undersøgelsen . 

“Folk i Storbritannien er blevet meget mere positive i deres holdninger til immigration, og alt i alt ser det nu i et positivt lys,” hedder det.

Kilde: Positive News

Skriv en kommentar