Et træ ad gangen og ørkenen blev til skov

Træerne i Vestbengalen i Indien forsvandt for årtier siden og efterlod hedebølger og tørke. Det, der skete, da de vendte tilbage, beviser genplantningens helbredende kraft.

For tre årtier siden, da Mira Mahanty ankom som brud til sin mands vestbengalske landsby Jharbagda, begyndte hun straks at bekymre sig om de nøgne, stenede bakker, der omgav den.

“Det blev svært at grave brønde,” siger hun og bemærker, at regionens vandspejl var faldet med 40 til 50 fod. 

For to årtier siden begyndte regionen imidlertid at iscenesætte en dramatisk grøn genoplivning. Fremdrevet af den kollektive indsats fra over hundrede landsbyer er bakkerne, der omgiver steder som Jharbagda, nu dybt skovbevokset med indfødte træer, der giver frugt, dæmper hedebølger og bidrager til vandretention. Med omkring 5.000 acres allerede genplantet, fortsætter deres mission den dag i dag.

Genbeplantningen af ​​området, der omgiver Jharbagda, viser, hvordan selv en region, der har været frigjort i årtier, stadig kan gøre et dramatisk comeback, hvis visse praksisser følges. At lære disse praksisser er af global betydning, for selvom tilstødende samfund kan være de direkte begunstigede, fra et klimaperspektiv er genoplivning af tropiske skove en global bekymring.

Læs mere her.