De laver plast af andemad og græs

Et firma i Aarhus, Pond, er i gang med at erstatte fossiler fra produktionen af plast med biomateriale. De har fundet ud af en metode så kulhydraterne i f.eks. andemad og ud fra græs kan erstatte den fossile plast. 

Det er, efter deres teknik, muligt i produktionen af plast uden videre at erstatte den fossile råvare med deres bio-materiale. Det gælder f.eks. i forhold til tøjproduktion hvor plast indgår med 70% i produktionen. En af dem der har taget alternativet til plast til sig er designeren Henrik Vibskov der på Folkemødet 2023 introducerede en T-shirt lavet ud fra græs.

Ponds produkter kan – jfr. deres produktoversigt – erstatte plast i en række sammenhænge med samme slidstyrke.

Et af de udenlandske firmaer der kan se potentialerne i der Aarhus-baserede firma er fodtøjs- og beklædningsproducenten Adidas.

 Som de skriver i deres Linkedin-profil: ”Sammen stræber vi efter at erstatte fossilbaserede plastmaterialer med plantebaserede råvarer; det er vores mål at reducere miljøpåvirkningen fra fodtøjs- og beklædningsindustrien og samtidig skabe de bedste sportspræstationsprodukter til vores atleter.”

Læs også om den 17 årige forsker der fik hjælp fra Pond.

En kommentar til “De laver plast af andemad og græs”

  1. Hvor er det dog dejligt med sådan en ung forsker og at der er et firma her i landet der gør et stykke reelt arbejde for at føre det ud, så det kan bruges.

Der er lukket for kommentarer.