Vækst er da godt

I Netmediet Yes! gør de sig nogle tanker om vækst: Gartnere kan sætte pris på væksten af ​​deres tomatplanter, mens de håber på at begrænse væksten af ​​de bladlus, der kan spise disse planter. Lærere kan værdsætte voksende klassedeltagelse eller deltagelsesrater, men ville sandsynligvis ikke foretrække en stigning i klassestørrelsen. Lavtlønsarbejdere, der ville drage fordel af højere indkomster, er sandsynligvis ikke så interesserede i at få deres gæld til at vokse. Så vækst i sig selv er et værdineutralt begreb. Det er konteksten af ​​denne vækst – og dens begrænsninger – der betyder noget.

I USA er et voksende antal organisationer  i gang med at genoverveje vækst og velstand på måder, der fremmer fælles behov og planetarisk forvaltning. Bronx Cooperative Development Initiative (BCDI) er en af disse. Det er en samfundsledet planlægnings- og økonomisk udviklingsorganisation, der er forpligtet til at skabe en “retfærdig, bæredygtig og demokratisk lokal økonomi, der skaber delt rigdom for farvede folk med lav indkomst.” 

Læs mere her.