Politikerne skal have hjælp til at tæmme de vilde problemer

Han vil hjælpe politikerne med at »tæmme de vilde problemer«. Derfor har han stiftet en tænketank, INVI. Sådan er det med Sigge Winther, der tidligere var direktør i DJØF. Klima- og biodiversitetskrisen og unges mistrivsel ser han som eksempler på vilde problemer, der kræver en anden tilgang end hidtil praktiseret.

Man skal gå endnu højere op i drømmepolitikken, når man er nationalpolitiker, og sætte en meget klar og aspirerende retning, som så kan meningsudfyldes lokalt. Det kræver – som han siger – forskellige løsninger på unges mistrivsel i Brønderslev og København. Problemerne fikses ikke bare af politikerne på Christiansborg. De lokale muligheder skal styrkes.

Han mener, at når vores demokrati er stærkt, så er det, når politikerne evner at formulere en vision, som borgerne tænker, de gerne vil være en del af. Det er vigtigt for at kunne løse vilde problemer, mener han.

Ifølge ham er det en måde, hvorpå man både kan få politikerne til at formulere deres mærkesager, sætte en retning og holde et pressemøde ved fordøren – samtidig med at man fra kommunalt hold har en medbestemmelse, som gør, at man kan sikre, at den politik, man har udviklet, faktisk også giver mening i en lokal sammenhæng ved bagdøren.

»Den vekselvirkning mangler vi i dag,« siger han.

Læs mere her.

En kommentar til “Politikerne skal have hjælp til at tæmme de vilde problemer”

  1. Jeg er helt enig med Sigge, men hvorfor skal der laves endnu en tænketank?
    Jeg vil gerne vende problemt om og spørger derfor: Er de politiske partiers æra ved at rende ud?

Der er lukket for kommentarer.