En elcykel, der drives uden brug af batteri!!

Hvis det at cykle dagligt er en for stor udfordring, kan man blive fristet til at vælge en elcykel.

Problemet med disse er, at produktionen af ​​batterierne bruger mange naturressourcer såsom lithium eller sjældne jordarters elementer, som kræver omfattende og ofte miljøpåvirkende minedriftsprocedurer.

Den franske iværksætter Adrien Lelièvre har imidlertid udviklet en banebrydende, bæredygtig løsning.

Opfinderen, som har en baggrund inden for elektronik, designede og patenterede en e-cykel kaldet Pi-Pop , en der ikke bruger lithium- batterier, men superkondensatorer.

“Systemet bliver opladet, når turen er let, og når cyklen bremser – takket være motorbremsning – bliver energien givet tilbage, når det er nødvendigt,” fortalte Lelièvre, direktøren for STEE, firmaet bag cyklen, til Euronews Next.

For at sige det enkelt, fungerer en superkondensator ved at oplagre energi på en elektrostatisk måde eller ved hjælp af en langsomtgående ladning. I modsætning hertil lagrer et lithiumbatteri energi som en kemisk reaktion. Med andre ord kan en superkondensator lagre og frigive energi meget hurtigt, når det er nødvendigt. Når det drejer sig om sin cykel, betyder det, at han skal have energi, når personen træder i pedaler eller bremser og bruger den til at hjælpe med vanskeligere handlinger som genstart eller kørsel op ad bakke.

Læs mere her.

Kilde: ActualNews