Dæmningerne forsvandt og laksen kom igen

Lower Elwha Klallam Tribe of Washington State har i over 100 år håbet på genindførelse af coho laks til Elwha River. Floden , som var afgørende for deres levevis, blev blokeret af to dæmninger i 1911, hvilket forhindrede laksens migration. Disse dæmninger blev imidlertid revet ned i august 2014. Nu, efter at have ventet tålmodigt, fejrer stammen en bemærkelsesværdig genforening med coho laks, hvilket markerer et historisk øjeblik.

Fjernelsen af dæmningen på Elwha-floden var en massiv indsats, bredt betragtet som den mest omfattende dæmningsfjernelse i historien. Siden da har stammen i samarbejde med Washington State Department of Fish and Wildlife og Olympic National Park fået ret til at fiske til underhold og stammebrug. Denne længe ventede ændring er ekstremt vigtig for samfundet. “Det betyder alt,” siger Vanessa Castle, stammens naturressourcetekniker, “at have den fødevaresikkerhed, at vide, at jeg kan fange en fisk til at brødføde min familie.”

Læs mere her.

Læs om et tilsvarende projekt i Maine.