Amerikanske unge tager klimaansvar

Som reaktion på stigende økologiske bekymringer og politisk undertrykkelse leder studerende over hele USA en dristig bevægelse kendt som ‘Green New Deal for Schools‘. Dette program, ledet af Sunrise Movement, et ungdomsledet klimaretfærdighedskollektiv, lægger grunden til et seismisk skift i amerikansk uddannelse.

Elever på mere end 50 gymnasier over hele landet baner en ny vej mod en mere bæredygtig fremtid. Deres ambitiøse dagsorden omfatter en omfattende tilgang til løsning af klimaproblemet samt krav om uddannelse i klimaretfærdighedudvikling af grønne jobs efter eksamen og strenge katastrofeberedskabsmetoder. Dette initiativ fremstår som et lys af optimisme og beslutsomhed i lyset af en koordineret indsats for at modvirke klimahandling og uddannelse i skolerne.

Adah Crandall, en 17-årig Sunrise Movement-organisator i Portland, Oregon, opsummerede bevægelsens ånd, da hun sagde: “Vi er parate til at gøre, hvad der kræves.” Hun understregede vigtigheden af deres arbejde og fremhævede, hvordan højreorienterede aktiviteter har forsøgt at hindre klimauddannelse på trods af, at klimakatastrofen udvikler sig lige for øjnene af dem.

Læs mere her.