Nykredit satser pengene på den grønne omstilling

Deer sker noget når Danmarks største og foreningsejede kreditgiver Nykredit beslutter sig for at det bedre skal kunne betale sig at tænke grønt ende sort. Det betyder f.eks. at det er billigere at låne til en elbil end til en fossilbil og at det er billigere at låne til restaurering end til et nyt køkken.

Det har også konsekvenser når man ser på hvor man lægger pengene. Ikke færre end 61 olie, kul og gasselskaber er nu dømt ude og her sælges aktierne. 14 er vurderet at have aktiv vilje til at lægge om i en mere bæredygtig retning.

Bæredygtighedscehef Jens Thiel fortæller i P1-programmet Guld og grønne skove om hvorfor det er en god forretning at lægge kursen om.

Lyt her.

I samme udsendelse fortæller Morten Bo Christiansen, chef for grøn omstilling i Mærsk om hvorfor det er en god forretning for det store containerselskab at omlægge til bioetanol.