I weekenden: global aktion for at stoppe den fossile æra

Fredag den 15. 9 til søndag den 17.9 gennemfører en række civilsamfundsorganisationer verden rundt mere end 400 aktioner, marcher og andre arrangementer som led i kampagnen Global Fight to End Fossil Fuels. Aktionerne er optakt til FN’s særlige topmøde om klima i New York den 20. september, hvor FN’s generalsekretær, António Guterres, også ventes at gentage sin appel om udfasning af de fossile brændsler.

Arrangørerne, der blandt andet tæller det globale netværk af grønne ngo’er Climate Action Network, venter millioner af deltagere i aktionerne ved denne uges slutning.

I Danmark er der aktiuon i Rønne, København og Aarhus. Alle steder gælder demonstrationen “mini-udbuddet i Nordsøen – det såkaldte Elly-Like gasfelt. Se her kortet hvor også de danske demonstrationer fremgår.