Genbrugte lithium-ion batterier har samme kvalitet som nye råstoffer

Lithium-ion-batterier, med deres brug af risikofyldte metaller, pletter det grønne billede af elbiler . Genanvendelse for at genvinde disse værdifulde metaller ville minimere den sociale og miljømæssige påvirkning af minedrift, holde millioner af tons batterier fra lossepladser og reducere energiforbruget og emissionerne fra fremstilling af batterier.

Men mens genbrugsindustrien for elbiler begynder at tage fart , er det stadig svært at få bilproducenter til at bruge genbrugsmaterialer. “Generelt er folks indtryk, at genbrugsmateriale ikke er så godt som nyt materiale,” siger Yan Wang, professor i maskinteknik ved Worcester Polytechnic Institute. “Batterivirksomheder tøver stadig med at bruge genbrugsmateriale i deres batterier.”

En ny undersøgelse foretaget af Wang og et team, der inkluderer forskere fra det amerikanske Advanced Battery Consortium (USABC), og batterifirmaet A123 Systems , viser, at batteri- og bilproducenter ikke behøver bekymre sig. Resultaterne, der er offentliggjort i tidsskriftet Joule , viser, at batterier med genanvendte katoder kan være lige så gode som eller endda bedre end dem, der bruger nye topmoderne materialer.

Læs mere her.