DI-Analyse: Halvdelen bor i cykelafstand til deres arbejde

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at knap halvdelen af borgerne her i landet har under 10 kilometer til arbejde, at blot 20 procent af turene foregår på cykel. Udviklingen understreger ifølge Dansk Industri behovet for bedre cykelstier i hele landet.

Som de siger i Dansk Industri:

– Der er mange gode grunde til at fremme cyklisme i hele Danmark. For den enkelte medarbejder betyder den daglige cykeltur frisk luft, mere motion og mindre spildtid i trafikken. Arbejdsgiverne får glæde af medarbejdere, der er mindre syge, og som ikke sidder fast i lange køer til og fra arbejde, siger branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

Han peger på, at det også er en samfundsøkonomisk fordel.

– Faktisk bliver samfundet over 8 kroner rigere for hver kilometer, danskerne cykler, som følge af bedre sundhed, siger han og fortsætter:

– Og så er der jo den åbenlyse klimagevinst, at man udleder mindre CO2, når bilturen erstattes af en cykeltur. Mange cyklister er desuden flittige brugere af både bus og tog som en del af turen, og derfor kan et større fokus på cyklisme også bidrage positivt til den kollektive trafik. Transport er en af de sektorer, der belaster klimaet allermest, så vi har virkelig brug for at ændre vores transportvaner for at komme i mål med den grønne omstilling.

Læs mere her.

En kommentar til “DI-Analyse: Halvdelen bor i cykelafstand til deres arbejde”

  1. Det er ekstremt positivt.

    Så mangler vi kun at få lavet en udvekslingsbank hvor kontor pladser, jobs, lokationer osv kan byttes rundt sådan at alle bor i under 10 kilometers afstand fra deres arbejde.

    En slags: Når den ansatte ikke vil komme til arbejdet kan arbejdet komme til den ansatte.

    Mange virksomheder kunne gå sammen og opkøbe de billige forladte landejendomme og lave dem til kontorer hvor 1, 2, 3 eller flere virksomheder i storbyerne ganske enkelt deler domicil.

    Så kunne de når de nu er igang stå for en opgradering af området med fiberoptisk net, vedvarende energi og andre ting der kunne gavne en bedre udnyttelse af alle de tomme ejendomme, og derved spare kørselskilometer.

    Det der mangler er en base hvor man kan registrere hvor man har virksomhed og hvor medarbejdere bor, regnet som koordinatsæt, og så registrere tomme boliger som bankerne har overtaget eller som er usælgelige.

    Så er det ellers bare ud på isen med grisen og svesken på disken og komme igang.

    Det vil samlet set koste langt mindre end enhver anden form for opgradering af samfundet.

    Der er mange muligheder som kan bringes i samspil.

    De der så arbejder på disse udskudte kontorer kan flekse end hovedkontoret.

    Og. Fælleskontorer med andre virksomheder kan heller ikke undgå at skabe et spinoff.

Der er lukket for kommentarer.