Verdens største vindmølle kan forsyne 36000 boliger

I en utrolig ingeniørmæssig bedrift fik Three Gorges Energy  med succes forbundet verdens første 16 megawatt havvindmølle til elnettet. Møllen  tårner sig op over skyline med sin 260 meter rotordiameter, klar til at tilbyde vedvarende energi til omkring 36.000 kinesiske boliger.

Selvom den imponerende vindmølle kan virke uforgængelig – stående højt i Fujian havvindmølleparken i Taiwan-strædet – har den oplevet sin rimelige del af vanskeligheder, da området er berygtet for naturkatastrofer som tyfoner. 

Turbinen er designet til at modstå vindstød på op til 179 mph (287 km/t), der overgår selv de mest ekstreme omstændigheder, der nogensinde er målt i det vestlige nordlige Stillehav. Møllen viser sin sejhed og pålidelighed ved at udholde hård vind.

Læs mere her.

Eller her om produktionsrekord på 170.000 hjem der kan forsynes fra møllen.