Regenerativt jordbrug er en upåagtet klimaallieret

At omægget til regenerativt landbrug kan holde den globale opvarmning inden for 1,5 C. Det viser ny forskning, der noterer at jord som en overset super allieret i kapløbet om at skære ned på emissionerne. 

Ligesom skove binder jorden kulstof. Den britiske forskningwsdatwsvirksom Downforce Technologies , et britisk-baseret jorddatafirma. Det har lavet forsøg hvor de kvantificerer klimafordelene ved at anvende alternative landbrugsmetoder på halvdelen af ​​jorden.   

“Vi beregnede, at implementering af bedre landbrugsteknikker [f.eks. sædskifte, plantning af dækafgrøder] kunne resultere i en svimlende lagring af 31 gigatons kuldioxid årligt, hvilket bringer os tættere på at bygge bro over de 32 gigatons kløft, der kræves for at nå det afgørende 1,5C-mål. ” siger firmaet. 

Resultaterne stemmer overens med forskning fra Rodale Institute , en amerikansk non-profit. Dets data tyder på, at implementering af regenerativt landbrug kunne trække 150 procent af de globale emissioner ned i jorden hvert år. 

Nogle kritikere siger, at regenerativt landbrug fører til lavere udbytte. Men Eduard Müller, en videnskabsmand, der var banebrydende for teknikken i Costa Rica, fortalte Positive News, at det modsatte er sandt. “Plus er vi i stand til at regenerere biodiversiteten meget hurtigt,” sagde han.