De har 600 eks-kriminelle ansat

Når man har udstået sin straf i fængslet skal man tilbage i samfundet, men hvem tager ansvar for det? Den britiske serviceforhandler (en slags nøglebar-koncern) Timpson tager ansvar. I ledelsen sidder en tidligere fange, nu direktør for mangfoldighed og inklusion Darren Burns.

Nu har omkring 12 procent (600) af Timpsons 5.000 stærke arbejdsstyrke på tværs af de mange filialer enten en straffedom eller er blevet direkte rekrutteret fra varetægtsfængslet.

Selvom ansættelse af tidligere gerningsmænd passer til Timpsons kultur af “medfølelse og venlighed”, viger Burns ikke tilbage fra de forretningsmæssige fordele, som tidligere gerningsmænd bringer.

“Det, vi indså for længe siden, var, at der er 14 millioner mennesker i Storbritannien med en straffedom, der er mere alvorlig end en kørselsforseelse. Og for os er det absolut vanvid at smide den enorme del af befolkningen på jobskrotbunken og antage, at de er værdiløse, farlige og uærlige,” siger Burns.

Tværtimod er de mennesker, Timpson rekrutterer fra fængslet, loyale, ærlige og modstandsdygtige – oven i købet er de billigere at rekruttere end folk, der kommer fra traditionelle kilder, tilføjer Burns. 

Læs mere her.

En kommentar til “De har 600 eks-kriminelle ansat”

Der er lukket for kommentarer.