Nu er der 26 skattely-frie kommuner

26 kommuner – senest Jammerbugt og Svendborg – har nu erklæret sig som skattely frie kommuner. Altså at kommunen afstår fra at handle med/ gøre brug af virksomheder der sender deres overskud i skattely. De 26 kommuner dækker til sammen 45% af Danmarks befolkning.

Det er Oxfam Danmark der står bag kampagnen, der viser vejen for regeringsgrundlaget. I sit regeringsgrundlag siger regeringen blandt andet, at den »vil fortsat øge indsatsen mod skattely samt slå ned på og lukke skattehuller«. Dette følges op i regeringens lovprogram for 2023. Om den internationale indsats siger regeringsgrundlaget yderligere, at regeringen »aktivt [vil] styrke indsatsen for en effektiv og fair selskabsbeskatning og arbejde internationalt for at imødegå skatteunddragelse samt skattely og hvidvask«.

I Oxfam understreger de at indsatsen mod skattesnyd må appellere til at rettænkende mennesker der ønsker at alle bidrager til f.eks. den grønne omstilling er med. Her vil man kunne se hvilke kommuner der har tilsluttet sig chartret.

Læs mere her.

En kommentar til “Nu er der 26 skattely-frie kommuner”

  1. Kommunerne og landspolitikerne kan ikke klare kampen mod brug af skattely alene. Vi er nød til at skabe en folkelig skattebevægelse for at få firmaer og velhavere til frivilligt at skifte til en skattemoral, der byder dem også at overholde samfundskontrakten og bidrage med fair skat. Jeg har startet en Forbrugermagt Tænketank på Facebook for at sætte gang i sådan en bevægelse, som jo også skal skaffe en del af finansieringen af den grønne omstilling.

Der er lukket for kommentarer.