Fokus på nøjsomhed i grøn drift

Grønne områder er ikke længere ’’bare’’ græsarealer. Der er nytænkning i gang blandt både kommuner, virksomheder, boligselskaber og forsyningstjenester. Udviklingen sker hele tiden. En af de virksomheder der har fået fokus på det er virksomheden OKNygaard.

De oplever at de efterspurgte løsninger i dag er nogle andre end for blot fem-ti år siden, siger Stig Hvelplund, der er tilbudschef for OKNygaards driftsafdeling. Han ser tydeligt, at fremtidens anlægsgartneropgaver vil ændre sig, så der i højere grad er fokus på nøjsomhed i arbejdet:

”Jeg hørte første gang om begrebet ’degrowth’ på et kursus, jeg tog ved CBS (red: Copenhagen Business School), men det dækker ret godt over en spirende tankegang i vores arbejde med pleje af grønne arealer. Det handler om at gøre så lidt som muligt for ikke at ’forstyrre’ det naturlige miljø og i stedet få mere ud af netop det bestående”, fortæller han.

Læs mere her.