Togene skal da ud på motorvejene

Der er ufattelig mange gevinster ved at få toge/letbaner ud på motorvejen. Det viser BART (Bay Area Rapid Transit) i San Francisco. Det gør at mange flere pendlere er i stand til at efterlade deres biler derhjemme og rejse gennem Bay Area. En typisk bil kører typisk omkring 21 miles per gallon. En BART-passagerer får det, der svarer til 224 miles per gallon i gennemsnit og 422 miles per gallon i løbet af pendlingsperioden. I løbet af pendlingsperioden er BART 20 gange mere effektiv end en typisk bil med en passagerer.

Bare én pendler, der bruger BART hver hverdag i stedet for at køre, sparer over 360 gallons gas og 3500 kg CO2 på et år.

BART-tog er 100 % elektriske, og over 97 % af den strøm kommer fra nul- og kulstoffattige kilder, herunder sol- og vandkraft. BART øger sin brug af kulstoffattige, kulstoffri og vedvarende energikilder med målet om at gå over til 100 % kulstoffri i 2035 og 100 % vedvarende energi i 2045. Se mere på bart.gov/sustainability .