Klimaaktivister fra Vanuatu opnår klimasejr i FN

Unge miljøaktivister fra Vanuatu (lille lavtliggende ø i det sydlige Stillehav) opnåede i slutningen af marts klimasejr, der kan skabe store problemer for verdens største forurenere.

Nationen Vanuatu foreslog en banebrydende resolution til FN, hvor man bad Den Internationale Domsstol om at vægte den rolle, de nationale regeringer skal spille i at reducere emissioner og bekæmpe klimaændringer.

Den rådgivende udtalelse, som muligvis ikke udsendes før om to år, kan have indflydelse på tusindvis af de sager, der rejses globalt mod regeringer for deres manglende håndtering af klimakrisen. Det kan potentielt resultere i sanktioner for de værste forurenere. Den Internationale Domstols afgørelse ville være ikke-bindende, men den kan forme eksisterende retssager og påvirke vedtagelsen af ​​klimapagter, der kan følge Paris-aftalerne fra 2015.

Læs mere her.

Læs også her om den tyske højesteret, der giver unge klimaaktivister ret.