Advokater vil ikke retsforfølge fredelige klimaaktivister

Fremtrædende advokater tilsidesatte advokatforskrifterne ved at underskrive et dokument i sidste måned, hvor de lovede ikke at retsforfølge ikke-voldelige klimademonstranter eller repræsentere firmaer, der forfølger fossile brændselsprojekter .

Mere end 120 advokater, primært fra England, har underskrevet en erklæring, der lover at “tilbageholde [deres] tjenester med hensyn til at støtte nye fossile brændselsprojekter og handling mod klimademonstranter, der udøver deres ret til fredelig protest.”

Læs mere her.

Omvendt har et panel på 12 advokater fra forskellige lande besluttet en ny juridisk definition af EcoCide (miljøødelæggelse) , der er beregnet til at blive vedtaget af Den Internationale Straffedomstol (ICC) for at retsforfølge verdens ledere og virksomhedschefer for de værste handlinger af miljøødelæggelse. Læs her.