Global måling: Vi er blevet mere imødekommende


På trods af at have krævet millioner af liv, forårsaget økonomisk uro og foranlediget restriktive nedlukninger, har pandemien udløst ‘en stigning i velvilje’ ifølge den seneste  World Happiness Report .

Det tyder på, at på trods af de strabadser, som Covid har medført, er de globale lykkeniveauer forblevet robuste, med altruisme stigende.

“For et andet år ser vi, at forskellige former for dagligdags venlighed, såsom at hjælpe en fremmed, donere til velgørenhed og frivilligt arbejde er over præ-pandemiske niveauer,” bemærkede professor Lara Aknin, direktør for Happiness Lab ved Simon Fraser University i Vancouver, Canada. 

Måling af global lykke er en notorisk vanskelig opgave, da folk har forskellige definitioner af, hvad der gør dem lykkelige. Forskere interviewede titusindvis af mennesker og forsøgte at identificere, hvad der bidrager til deres tilfredshed. De fandt ud af, at social støtte, sund forventet levetid, økonomi, frihed til at træffe livsvalg og frihed fra korruption var de vigtigste drivkræfter bag lykke.

Årets udgave rangerede igen Finland som verdens lykkeligste nation, efterfulgt af Danmark og Island. Det er fjerde år i træk , hvor Storbritannien falder ned i tabellen . Det er nu 19. 

Kilde: Positive News