EU: Antallet af cykelkilometer skal fordobles

Cyklen bliver en del af det gode selskab i EU, som parlamentet har efterspurgt, lyder det nu fra ledende næstformand for Europa-Kommissionen Frans Timmermans.

Efter at Europa-Parlamentet i sidste måned stemte for at opfordre til en europæisk cykelstrategi, lyder det nu fra Europa-Kommissionen, at man vil arbejde for at fordoble antallet af kørte cykelkilometer i Europa som foreslået.

Sådan lyder det fra ledende næstformand for Europa-Kommissionen Frans Timmermans i en tale ved Cycling Industries Europe Summit. 

European Cyclists’ Federation (ECF) citerer Timmermans for at sige, at europæiske værktøjer skal tages i brug for at fordoble antallet af cykelkilometer i Europa.

Jill Warren, direktør i ECF, byder meldingen velkommen. Hun siger:

»Flere midler til sikker cykelinfrastruktur af høj kvalitet er noget af det, der skal til for at opnå den fordobling,« siger hun.

Det første man skal gøre for at sætte skub i cyklingen er da også at bygge den rigtige infrastruktur, understreger Timmermans i sin tale.

Han lægger op til, at en fordobling af sikker cykelinfrastruktur i hele Europa skal være et af grundprincipperne i den bebudede erklæring. Alle europæiske finansieringsinstrumenter skal være rettet mod det mål, lyder det. 

»Disse omfatter regionale fonde, men også for eksempel Den Sociale Klimafond og vores seneste mission om at have 100 CO2-neutrale byer i hele Europa. Der vil ikke være nogen CO2-neutrale byer, hvis ikke man samtidig booster cykelinfrastrukturen,« siger Timmermans.

Kilde: MobileTech

Skriv en kommentar