93 km cykelmotorvej i Dubai

I Dubai er en ny 93 km lang bæredygtig bymotorvej for cyklister og gående på vej. Projektet bliver den smarteste cykel- og løbeinfrastruktur i verden.

Det kaldes THE LOOP og sigter mod at forbinde mere end 3 millioner indbyggere ved hjælp af en sund transportform til vigtige tjenester og lokationer ved at gå og cykle inden for få minutter. Det vil give et behageligt klimakontrolleret miljø året rundt, for at gøre gang og cykling til den primære transportform for Dubais indbyggere i overensstemmelse med dets nye 20-minutters byinitiativ. Målet er at gøre cykling og gang til den primære transportform for daglig pendling for mere end 80 % af Dubais indbyggere inden 2040.

Selv om styret ikke er til inspiration kan tankerne om paradigmeskift i transport vel godt være det. Læs mere her.