Vi har erkendt værdien af mangroveskoven

På bare ti år er verdens mangroveskove gået fra at være en af de hurtigst faldende levesteder på jorden til at være en af de bedst beskyttede. Nu bliver de værdifulde skove nærmest ikke fældet.

Mangroveskov er et økosystem af træer og buske, der vokser i saltvand langs kysten. Skovene kan kendes på træernes store rødder, der snor sig ned i vandet. De har i årevis været truet, men det er ved at ændre sig.

Førhen blev der fældet store mængder mangrove for at gøre plads til rejefarme, havne og turisthoteller. Men en ny rapport slår fast, at tabsraten de seneste 12 år er faldet drastisk, faktisk med hele 80 procent. Rapporten er udgivet af organisationen Global Mangrove Alliance, der arbejder for at bevare og genplante mangrover. Og det går fremad. I gennemsnit bliver der nu årligt blot fældet 66 kvadratkilometer mangrove i hele verden.

Læs mere her.