“Den grønne omstilling er ikke dyr. Det er alternativet, der koster”

Journalist Thomas Hebsgaard fra Zetland er i gang med at dræbe myter om den grønne omstilling. Her kigger ahn på myten om at grøn omstilling er dyr og at vi må ofre en masse penge for at komme i mål med den, ja, at vi måske i virkeligheden ikke rigtig har råd til den, hvis vi også vil have hospitaler og hjemmehjælpere og høj cigarføring i fremtiden.

Som han siger: ”Måske var det rigtigt at stille det sådan op i 1970’erne, da solenergi kostede 425 gange så meget som nu. Men i dag tyder rigtig meget altså på, at den grønne omstilling kan blive en kæmpe økonomisk gevinst, hvis vi gennemfører den klogt. Og under alle omstændigheder står det meget klart, at alternativet – løbske klimaforandringer med dødbringende hedebølger, styrtregn og meterhøje havniveaustigninger – vil være utrolig meget dyrere i længden.”

Læs eller lyt til hans velunderbyggede betragtninger.