Svensk plan for selvforsyningssamfund

For at sikre, at samfund rundt om i verden bliver fremtidssikrede og modstandsdygtige over for klimaændringer , er det vigtigt at skabe udviklingsmodeller, der fokuserer på bæredygtighed, cirkulæritet og rummelighed. Sverige bliver snart det første land, hvor en sådan model skal omsættes i praksis på fællesskabsplan.

Det Silicon Valley-baserede ReGen Villages er gået sammen med det svenske arkitektfirma White Arkitekter for at udvikle ReGen Villages Sweden, en vision for smarte, selvforsynende lokalsamfund i Skandinavien.

ReGen Villages-konceptet er baseret på fem kerneprincipper: højudbytte organisk og økologisk fødevareproduktion, blandede vedvarende energi- og lagersystemergenbrug af vand og affald , energipositiv arkitektur og styrkelse af lokalsamfund.

Hver ReGen Village vil måle cirka 250.000 kvadratmeter med kun en fjerdedel af grunden optaget af bygninger, herunder omkring 250 til 300 huse. Resten af ​​området vil blive brugt til landbrug og fødevareproduktion, energiproduktion og vandforvaltning.

Læs mere her.