Kunstnerne vitaliserer byen og solceller kommer på tagene

Med udgangspunktet ”Alle hjem er et kraftværk” har kunstnerne Dan Edelstyn og Hilary Powell mobiliseret en hel bydel i London. Formålet er at de tager produktionen af solenergi i egen hånd.

De regner med, at £100.000 plus bidrag fra nogle husejere vil finansiere solpaneler til de første 30 boliger. Solceller indkøbt i løs vægt og så af sprede omkostninger som arbejdskraft og stilladser, vil betyde en besparelser på omkring 50 pct.

Pengene skaffer de ved crowdfunding og ved at de laver helt særlige kunstværker: Pengesedler med lokale helte har været meget efterspurgt.

Som de siger er det en direkte reaktion på regeringens “mangel på fantasi og fremsynethed” i håndteringen af ​​klimaændringer og energikrisen , og en reaktion på de rekordstore overskud, som energiselskaberne har scoret.

Læs mere om det spændende initiativ her