Finland har – med succes – ydmyg regeringsførelse

Finland mange års positive erfaringer med flertalsregeringer. Hemmeligheden er ydmyg regeringsførelse. Den grundlæggende idé går kort fortalt ud på, at politikerne fokuserer på at opbygge konsensus omkring et eller flere store problemer, man gerne vil løse.

Om det giver Juha Leppänen, direktør i tænketanken Demos Helsinki er eksempel:

“Partierne har forskellige holdninger til klimapolitikken, det er tydeligt. Men på baggrund af målet har regeringen faktisk vist sig at være i stand til at fremlægge en række road maps for mange af samfundets vigtigste sektorer, hvor man har forsøgt at ramme de rette sociale, bæredygtige, økonomiske og økologiske balancer.”

Alt det er jo noget, der kører meget længere end selve regeringsperioden. På den måde har strategien været med til at institutionalisere en progressiv klimapolitik, der sætter rammerne for det næste årti i Finland. Det har fungeret,”

Læs mere her