Et vigtigt skridt for fusionsenergi

Menneskene har altid ønsket at kunne efterligne solens evne til at producere energi. At lade to atomer smelte sammen for så at kunne danne et helium-atom, der har en utrolig stor energikraft.

For at få den proces sat i gang kræver det mere energi ind end der kommer ud af det – indtil nu: Amerikanske forskere kunne i uge 50 meddele at de er kommet et meget vigtigt skridt videre for hvad angår fusionsenergi. Det er faktisk lykkedes at få to atomer af brint til at smelte sammen ved at bruge mindre energi end der kommer ud af det.

Mens eksisterende kernekraftværker anvender fission (‘spaltning af atomet’) til at producere energi, udnytter fusion den energi, der skabes, når atomer smeltes sammen. I modsætning til fission skaber fusion ikke en kædereaktion og producerer intet farligt langtids radioaktivt affald.

Projektet har fantastiske perspektiver – om 20 til 30 år.

Læs mere her.