Unge i Honduras rykker for klimaet

I Honduras er der en lokal ungdomsdrevet non-profit organisation der hedder Sustenta Honduras og har et klart mål: at styrke honduranske unge til at fremme bæredygtig udvikling og offentlig deltagelse og således imødekomme landets og verdens behov for at klare klimakrisen.

Med hjælp og støtte fra den britiske ambassade håber Sustenta Honduras at udstyre og uddanne landets unge, så de kan udvikle kapaciteter til klimaændringer. Sustenta ønsker at give unge mulighed for at foreslå forskellige programmer, projekter og politikker, der vil imødekomme behovene hos Honduras befolkning og miljøet. 

Sustenta Honduras har allerede udviklet Climate Empowerment Forums, et rum for samskabelse af klimaforslag rettet mod honduranske unge, inden for rammerne af COP26 . Indtil videre har 500 unge allerede deltaget i foraene, hvor 65 procent af deltagerne er unge kvinder, der ønsker at give et kønsperspektiv til omstændigheder, der er specifikke for deres lokale regioner. 

Inddragelsen af ​​forskellige stemmer vil også bidrage til den honduranske regerings forpligtelse til at udvikle mindst to årlige fora, der fremmer social inklusion af køn, unge, oprindelige folk og afro-honduranske folk .

Læs mere her.