Landsbyens energi er 100% solkraft

Modhera i Gujarat er Indiens første 100% solcelledrevne landsby og er kilde til inspiration for andre siger FN’s generalsekretær António Guterres. Han kalder initiativet for en “forsoning mellem menneskeheden og planeten”. .

Der er tre hovedkomponenter i hele dette projekt. Det ene er et jordmonteret 6 megawatt projekt. Det andet er 15 megawatt batteriopbevaringssystem, og det tredje er hustage på 1 kilowatt installeret på 1.300 huse

Solcelleprojektet hjælper ikke kun landsbybeboerne med at begrænse deres udgift til energi, men det er også ved at blive en indtægtskilde, da eventuel overskydende strøm kan sælges tilbage til elnettet.

“Vi arbejder i vores gård og plejede at betale enorme elregninger til drift af landbruget. Siden solcelleinstallation i vores landsby, sparer vi nu en masse strøm. Tidligere kom vores elregning på omkring 2.000 rupier. Nu er det i minus,” fastslår landsbyboeren Ashaben Mahendrabhai, der bor med sin mand og to børn.

Læs mere her.