De sætter kunsten i menneskerettighedernes tjeneste

Den 20. november starter VM i fodbold i Qatar. En begivenhed der er skæmmet af at mindst 6500 gæstearbejdere er blevet dræbt i forbindelse med at de – under slavelignende forhold –  har skulle opføre sportshaller og stadions.

Denne mangel på respekt for menneskerettighederne reageres der over mange steder fra. I Odense sætter Galleri Galschiøt handling bag ordene. De sikrer at tilskuere og deltagere får mulighed for at synliggøre deres respekt for de mange menneskeliv der er gået forud for det store arrangement. Dette sker på tre måder. De fortæller:

Halskæden: Vi er i gang med at ’flette’ snorene med 6.500 kranier-perler om til en halskæde. 24/7-programmet Ringdal og Kristensen vil så arbejde på at få kulturministeren (eller en anden highlightet kulturperson) til at bære kæden under hendes officielle besøg i landet! Hvis kæden blev lagt i en række ville kranierne nå dobbelt så højt som runde tårn! 
 

#Qatar6500-Dødsspiralen. Det kan være svært at forestille sig hvor mange mennesker 6500 faktisk er. På galleri Galschiøt i Odense har vi lavet en stor plade med 6500 kranier der kan placeres i forskellige former for at illustrere dette.
 

Armbåndene: Vi er i gang med at lave et stort antal dødningehoved-armbånd. De skal deles ud til andre der besøger VM i Qatar i officielt ærinde. På den måde får alle interesserede mulighed for at vise deres protest mod Qatars horrible arbejdsforhold når de fx mødes med ministre og borgere i Qatar.

Læs eller lyt mere til projektet her.