Facader bestående af planter kan køle byen

Byer er særligt sårbare over for stigende temperaturer forårsaget af klimaændringer på grund af ‘varmeø’-effekten, som opstår, når bygninger absorberer og fanger varme fra solen om dagen og frigiver den til byen i løbet af natten. Disse varmeøer gør byområder stadig mere uudholdelige og kan kunstigt øge temperaturen med 10-15˚C over en bygning.

Men heldigvis kan naturen igen komme os til undsætning. Integration af naturen inden for facaderne af bygninger i byer giver en fantastisk mulighed for effektivt at bekæmpe varmeø-effekten, samtidig med at bybilledets æstetik gøres bedre.

Udover at sænke køleomkostningerne ved at skygge bygninger, kan grønne facader også reducere støjforureningen ved at absorbere lyd, samt rense luften for fint støv og partikler. Desuden er udvidelse af grønne facader i en by en særlig attraktiv løsning i betragtning af den begrænsede plads til grønne områder i byer , såsom parker, haver og træer.

Læs mere her.