Udfordring: byg boliger med 25% klimaaftryk

Det er ikke nemt at bygge attraktive boliger med et klimaaftryk på kun en fjerdedel af det normale. Ikke desto mindre er det, hvad initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet  – som VILLUM FONDEN og Realdania står bag – nu søger ambitiøse bygherrer til at gøre.

Udfordringen går ud på at vise, hvordan vi i Danmark kan bygge boliger med en klimabelastning på 2,5 kg CO2 pr. m2 pr. år.

Det er så stor en udfordring, at initiativet er klar til at støtte de bygherrer, som vil finansiere, udvikle og opføre eksempelbyggerier, der ikke alene har et markant lavere klimaaftryk, men også er skalerbare. Byggerier, der kan inspirere resten af branchen til at gå i en grønnere retning.

Læs mere her.

Læs også større diversitet og bedre arbejdsmiljø i byggebranche.