Tøj-upcycling bygger nyt fællesskab i tomt indkøbscenter

Et næsten tomt indkøbscenter i Manchester er delvist blevet forvandlet til et blomstrende knudepunkt, hvor folk bliver inspireret til at opnå skræddersyet status ud over hurtig mode

Mens folk vandrer forbi butikken i indkøbscentret, der har set bedre dage, kan de ikke lade være med at kigge ind. Gennem vinduet ser de et rum spredt med farvestrålende stof og garn. Der står symaskiner på borde og folk fræser rundt og bærer stof eller arbejder på computere. Nysgerrigheden får overhånd hos nogle, som slår hovedet rundt om døren for at spørge: ‘Hvad er det her for sted?’ 

Det er præcis den effekt, som dem hos Stitched Up håbede at få, da de åbnede det bæredygtige tøjhub i oktober 2020. Beliggende i Stretford Mall i Greater Manchester, er det designet til at hjælpe folk med at opdage mere planetvenlige tøjvaner og også få venner. 

“Vi abonnerer meget på synspunktet om, at det mest bæredygtige tøj, du har, er det, der allerede er i din garderobe,” siger Stitched Up-medstifter Bryony Moore. “Alt, hvad vi gør, handler om at forsøge at finde måder at hjælpe dig med at holde dit eget tøj i brug i længere tid.” 

Læs mere om det spændende og perspektivrige sted her.

Skriv en kommentar