Når vandet står højt dyrker de i vandhaver

Landmænd i Bangladesh er langt fremme med at udvikle kreative løsninger til plantning på steder med mere vand end jord. Det sker på baggrund af at Bangladeshs vilde monsunsæson ikke giver landmændene noget andet valg end at tilpasse sig overskydende regn.

Ifølge eksperter vil 20 procent af den tilgængelige jord i Bangladesh være permanent under vand i 2050. Andre sårbare lande vil være i samme alvorlige situation på grund af klimaændringer, og forskere foreslår, at disse lande, såvel som resten af ​​verden, bør være opmærksom på Bangladeshs landmænds succesrige taktik for at tilpasse sig forhold, hvor der er mindre jord og mere vand.

Landets indfødte bønder bruger flydende platforme af grønt, som er konstrueret ved at dyrke planter som vandhyacinter flere meter ned i vandet. Dette giver en base, der derefter bruges til at plante grøntsager uden behov for jord, hvilket sikrer afgrødernes evne til at tilpasse sig selv ekstrem regn.

Læs mere her.