Halvdelen af verdens mineplagede lande har nu ryddet minerne

Arbejdet med at rydde verdens landminer fortsætter og mange lande er nu igen minefri. Kun få lande går mod strømmen og fortsætter med at lægge nye miner.

Når en krig endelig er forbi, kan freden risikere at komme med en stor ekstraregning, der også skal betales med både penge og menneskeliv. Det skyldes, at krigens landminer stadig og lurer, selvom krigen for længst er slut. Hvert år kræver landminer fra gamle krige tusindvis af ofre, og mange af ofrene er børn.

I 1999 indgik en række lande derfor Ottawa-traktaten, som er en aftale om at forbyde landminer, destruere eksisterende lagre af dem, og rydde de miner, der allerede ligger i jorden. Og siden dengang er det gået fremad mod en minefri verden, selvom det er langsomt og farligt arbejde.

Læs mere her.