Agrovoltic – fødevareproduktion og solceller i symbiose

I stedet for at lade solpaneler konkurrere med planter om jorden, er det bedre hvis solceller og landbrug kan supplere hinanden. Det vi kalder agrivoltaics . Studie i hvordan solenergi og landbrug kan eksistere sammen og endda drage fordel af hinanden. 

Forskning fra agronomer og energieksperter fra Chonnam National University i Sydkorea har yderligere uddybet vores forståelse af, hvordan agrovoltaisk landbrug kunne optimeres ved at udpege en bestemt grøntsag, der trives i skyggen af ​​panelerne: broccoli .

Undersøgelsens resultater viser, at den skygge, som solpanelerne tilbyder, hjælper med at give broccoli  en dybere grøn nuance. Dette gør grøntsagerne mere attraktive for dagligvarebutikker og forbrugere, hvilket er med til at generere flere indtægter til landmændene.

Læs mere her.

Her er et andet eksempel på agrovoltic.

Skriv en kommentar