Råderummet for krydstogtsskibe begrænses

Krydstogtsskibe har længe været kendt som en stærkt miljøbelastende rejseaktivitet med det store energi- og ressurceforbrug, forurening herunder svovloxid og nitrogen der udledes i havnene. Når de så heller ikke tilfører byen nogen turistmæssig værdi så må der lægges en begrænsning på dem.  Det er meldingen i Barcelona og flere andre byer hvor krydstogtskibene opleves som en plage. Her gennemføres flere foranstaltninger – herunder beskatning – der skal kunne begrænse omfanget af krydstogts-landinger. Perspektivet er at denne miljøbelastende ferieform vil aftage.

Læs mere her.

En kommentar til “Råderummet for krydstogtsskibe begrænses”

  1. Hvorfor er disse krydstogtsskibe særligt miljøbelastende?

    Jeg ville forestille mig at med de tusindvis af gæster på skibene, koster hver sejlet kilometer mindre end det koster for en dansk familie at tage bilen til Italien på ferie – for slet ikke at snakke om – at en dansk familie flyver til Mallorca eller Gran Canaria?

    Er der nogen der kan oplyse hvorfor en sejlet kilometer (eller sømil) med 2,000 passagerer er dyrere ???

Der er lukket for kommentarer.