Nigeria: Tøven overfor vaccine ændredes, da lederne gik spidsen

Det er i virkeligheden ret enkelt. Skepsis mod vaccinationer forsvinder hvis det er en lokal, som man har tillid til, der formidler budskabet. Det viser sig i Nigeria, som er et af de lande i Afrika, der stadig kæmper med polio. Her har traditionelle ledere i f.eks. Cross River sørget for, at deres lokale vælgere omfavner vaccinen – og de møder frem, og epidemien er på kraftig tilbagetog.

Læs mere her.

En kommentar til “Nigeria: Tøven overfor vaccine ændredes, da lederne gik spidsen”

 1. Jamen for pokker da også. Polio vaccinationerne er jo dokumenteret, sort på hvidt at de har lidt under at andre vira fra Makak-aben (fra Philippinerne) havde. Det er denne abe’s lever der er blevet anvendt til at gro Polio virus.

  Det er ganske grumt, men Afrikanerne blev brugt som forsøgsdyr i årtier – og Polio vaccinationer var forurenet med andre vira – og derfor er der i Afrika en indgroet hadefuld holdning til vacciner fordi de gode mennesker dér ganske enkelt er blevet ikke blot dårligt behandlet, men fuldstændigt uacceptabelt behandlet.

  Der foregår stadig eksperimenter under dække af afprøvede vacciner.

  Ingen ønsker naturligvis Polio, men – side-effekterne af at blive inficerede med andre vira når man vaccineres for polio er ikke gode.

  Således mener man det dokumenteret at HIV-virus’en netop opstod i det centrale Afrika fordi den eksisterede allerede i de Chimpanse-arter som man forsøgsmæssigt anvendte til at fabrikere Polio vacciner med.

  Det hele stinker. Det er ikke særlig godt.

  Så hvor hele ideen om vacciner er fin nok – så er der nu nok en eller anden poetisk retfærdighed indbygget.

Der er lukket for kommentarer.