Her undgår de den globale energikrise

Mens resten af det australske samfund stønner over stærkt stigende energipriser, så hygger de sig med faste lave priser i hovedstadsregionen Canberra, hvor der bor ca. 400.000 mennesker.

Historien starter for alvor for ti år siden, da regeringen i Australian Capital Territory (ACT), som fører tilsyn med Canberra, påbegyndte en mission om at nå et mål om 90 procent vedvarende energi i 2020. Et mål der senere er opgraderet til 100 procent. Det blev afvist som en idealistisk dårskab, der ville koste en formue og vise sig umulig at opnå. 

Virkeligheden har været en helt anden. Bemærkelsesværdigt, nåede ACT sit mål på under et årti, og i dag nyder Canberra godt af de billigste energiregninger på Australiens nationale energimarked, mens resten af ​​landet kæmper med de skyhøje omkostninger ved fossile brændstoffer. Ved at gøre det er ACT blevet noget af et bevisgrundlag, der kunne gøre det muligt for den nye føderale regering at retfærdiggøre udrulning af denne form for ordning nationalt.

Læs mere her.

Skriv en kommentar