EU: Forurenende modeindustri står overfor et dramatisk paradigmeskift

Fast fashion skal være gået af mode i 2030, melder EU ud i en ny og længe ventet tekstilstrategi. Gensalg står til at eksplodere indenfor få år og spås til at være det helt store håb i de cirkulære forretningsmodeller, som modebrands ikke kan komme udenom, hvis de vil overleve.

Forestil dig en shoppetur ned ad Strøget om otte år. De store highstreet-kæder, sælger nu tøj, der allerede har været brugt af tidligere kunder. Men du kan ikke se det, for bukser, trøjer og t-shirts er lavet i kvalitetsmaterialer og styles, der lægger op til, at det stadig har et langt liv foran sig. Modemagasiner inspirerer til, hvordan du finder din egen pre loved-stil, frem for ’ti ting du bare må eje i denne sæson’. Og til modeugerne tager designerne den cirkulære omstilling til nye højder med innovative materialer og genbrug.

Læs mere her.