Træplantningen gør livet i flygtningelejren mindre trøstesløst

Det er nu 5 år siden ca 1 mio rohingyaer flygtede fra Myanmar til Cox Bazar flygtningelejren i Bangladesh. Dette virkede trøsteløst og forfærdeligt. Det var som en ørken; der var ingen træer og der var dramatisk overophedning i dagtimerne.

I dag ser det helt anderledes ud. Nu er der grønt igen. Der er tale om at naturbevarelse og genetablering af naturen går hånd i hånd med den humanitære indsats.

Flygtningene har, med hjælp fra forskellige NGO’er, plantet tusindvis af træer med lokale arter, herunder hurtigt voksende skovarter, frugttræer og lægeplanter. Det hjælper på blandt andet jordskred, fordi træernes rødder kan holde fast på jorden. Det er en del af “kontanter for arbejde-programmet”, hvor flygtningene får cirka 35 kroner om dagen for plante og vedligeholde træerne.

Læs mere her.