Tasmanien fastholder mere CO2 end de udleder

“Tasmanien er ifølge en ny  undersøgelse gået fra at være udleder af kuldioxid til nu at fjerne mere, end det udsender til atmosfæren,” fortæller Brendan Mackey, Griffith University-forsker. “Afbødningsgevinsten er omkring 22 millioner tons kuldioxid om året.”

Undersøgelsen kommer fra Australian National University (ANU) og Griffith University, hvor forskere har analyseret landets drivhusgasbestand ved at se på hver stats andel af emissioner. Holdet så, at østaten i Australien havde opnået en “bemærkelsesværdig præstation.”

Der er ikke mange andre steder i verden, der har opnået kulstofnegativitet. Bhutan og Surinam er de eneste to lande i verden, der har opnået den så sjældne præstation. “Dette er en af ​​de første gange på planeten, at nogen nogensinde har gjort denne form for vending,” sagde professor David Lindenmayer fra ANU.

Læs mere her.

Skriv en kommentar