I Sverige er træbyggeri blevet normen

Der er sket et skred i Sverige når det gælder byggeri i træ. I mere end 100 år havde Sverige er forbud mod at bygge træhuse over to etagers højde. Nu – hvor producenterne er i stand til at lave ultrastærkt træ, der er let, holdbart og brandsikkert – er træ det foretrukne materiale i landet.

”For alle bygninger på op til otte etager er spørgsmålet ikke, om det er muligt at gøre det i træ. Du skal spørge, hvorfor vi ikke skal gøre det i træ,” siger arkitekt Tomas Alsmarker, adm. direktør i Nyréns Arkitektkontor.

De holder sig dog ikke til det. I starten af året blev den svenske by Skellefteå faktisk hjemsted for verdens næsthøjeste skyskraber lavet af træ. Med en højde på 75 meter er det 20 etager høje Sara Kulturcenter nu verdens næsthøjeste skyskraber i træ. Den højeste skyskraber findes i Finland.

Læs mere om det bæredygtige byggemateriale her.